Inici > Targetes > Com funcionen les targetes
  • Tornar

Com funcionen les targetes

Operant amb les targetes VISA de Banco Mediolanum pots treure partit de l’últim en tecnologia amb protecció i seguretat; et beneficiaràs del servei Contactless i del sistema Verified by VISA.


Paga sense contacte mitjançant la tecnologia Contactless

La tecnologia Contactless, incorporada a les targetes VISA de Banco Mediolanum, permet agilitzar el pagament de compres i l’ús de caixers.

Què és una targeta Contactless?

Les targetes VISA de Banco Mediolanum incorporen el sistema Contactless: ara pots fer compres per un import màxim a 50 €(1) en comerços o utilitzar la targeta en el caixer només acostant-la al terminal de pagament o al lector del caixer, sense necessitat d’introduir-hi el PIN de la targeta.

Les targetes contactless et permeten realitzar compres sense PIN fins a acumular 150 € o 5 operacions tant per crèdit com dèbit.

Estalvies temps, perquè l’operació és més ràpida. Guanyes comoditat, perquè no has de teclejar el PIN ni signar rebuts.

On puc utilitzar la targeta Contactless?

Pots utilitzar la targeta VISA Contactless de Banco Mediolanum en qualsevol establiment o caixer que tingui aquest símbol:

Contactless Banco Mediolanum

Com realitzo un pagament amb la targeta Contactless?

Per a compres d’import màxim de 50 €(1): acosta la targeta al terminal de pagament i espera el rebut de confirmació.

Per a compres d’import superior a 50 €(1): acosta la targeta al terminal de pagament, introdueix el PIN i espera el rebut de confirmació.


Compra de forma més segura a Internet

Banco Mediolanum t’ofereix gratis el sistema de compra segura per Internet Verified by VISA.

Què és el servei Verified by VISA?

Verified by VISA és un servei de validació electrònica, que s’encarrega de processar tots els números de targetes bancàries (de crèdit o de dèbit) i confrontar-los amb les bases de dades de VISA.

En més de la meitat de les operacions de comerç electrònic que es realitzen a Europa i Espanya s’utilitza una targeta VISA. Les compres per Internet requereixen que el comprador faciliti les dades de la targeta de crèdit o dèbit, cosa que fa que molts usuaris en desconfiïn.

Com funciona Verified by VISA?

Aquest sistema verifica que els pagaments que realitzis en comerços d’Internet associats al sistema Verified by VISA siguin efectuats pels titulars reals de les targetes. Així, les teves compres són molt més segures.

Verified by VISA et sol·licitarà, com a titular de la targeta, que en el moment d'efectuar la compra introdueixis un codi, el qual prèviament hauràs rebut per SMS en el teu telèfon mòbil. El servei verificarà el codi per tal de comprovar que és el correcte.

Les compres efectuades amb aquest sistema tenen la garantia d’haver estat realitzades pels titulars de les targetes i, per tant, es redueix el risc de frau en el comerç electrònic.

Com es protegeixen les operacions?

El sistema utilitza una tecnologia d’encriptació, amb la qual es protegeix l’operació creditícia. És a dir, el servei de validació s’encarrega de fer els càrrecs perquè l’import de la compra sigui transferit amb més seguretat al compte del comerç electrònic, amb un registre detallat de l’operació tant per al comprador com per al venedor.

VISA s’encarrega d’autenticar que la persona que realitza la compra és realment el Client (mitjançant un sistema anomenat autenticació). I també garanteix al Client que l’establiment on es compra és real i segur.

Si hi hagués alguna incidència, s’haurà de resoldre pels conductes habituals.

VISA, mitjançant aquest servei, no garanteix que no existeixi frau en l’operació, però sí que garanteix que cada part és qui diu que és, i així posa més traves al frau.

Què vol dir "establiments segurs" o "comerços segurs"?

Són aquells comerços o establiments que ofereixen els seus productes a través d’Internet i s’han acollit al servei que ofereix VISA, Verified by VISA.

Tots aquests establiments tenen al web el logotip següent:

Logo Verified By VISA Banco Mediolanum

Els establiments segurs incrementen el seu prestigi davant el Client i, a la vegada, s’asseguren que el client és realment qui diu que és. Així, fan més difícil l’ús fraudulent de targetes VISA, cosa que beneficia el Client.

L’activació del servei per part del Client es duu a terme en uns segons. Així s'incrementa la seguretat de la transacció i es posen més traves a possibles fraus.

Pots optar per no activar aquest servei. En un principi, el procés de compra continuaria, tret que es produeixi un dels casos següents:

  • El Client s'hagi negat tres vegades a efectuar l’alta.
  • El Client hagi realitzat compres en comerços segurs per valor de 600 € sense haver-se donat d’alta (incloent-hi la que es pretén realitzar en aquell moment).

En el moment que succeeixi un d’aquests dos casos, ja no podràs efectuar més compres en comerços segurs, motiu pel qual hauràs d’activar obligatòriament el servei si vols realitzar efectivament la compra.

Com funcionarà el servei amb els establiments que no s’hagin acollit a aquest certificat?

En aquells establiments que no s’hagin adherit a aquest servei, quan vulguis realitzar el pagament només hauràs d’indicar el teu número de targeta, sense haver de passar cap més mesura de seguretat.

Quin cost té aquest servei per a mi?

És un servei totalment gratuït per a tu.

Què succeeix si tinc més d’una targeta?

L’adhesió al servei s’ha de fer per a cada targeta. És a dir, un Client que tingui, per exemple, dues targetes i realitzi compres amb totes dues, ha d’activar-les per separat.

Què faig en cas de dubte o si oblido el codi?

Si tens qualsevol dubte sobre el servei Verified by VISA, si oblides el codi CIP, o si l’has marcat incorrectament més de tres vegades, truca al nostre Servei de Banca Telefònica al número 900 800 108.